ua en ru

Американський хакер заявив про злам сайту МЗС Росії

Американський хакер заявив про злам сайту МЗС Росії Фото: хакерські атаки

Він залишив там повідомлення, в якому закликав припинити кібернапади на американців

Американський хакер, який називає себе The Jester ("Шут"), заявив про злам веб-сайту Міністерства закордонних справ Росії у відповідь на хакерські атаки РФ на американські об'єкти. Про це повідомляє CNN.

Зазначено, що злам було здійснено у п'ятницю, 21 жовтня, ввечері: "Шут" отримав доступ до сайту міністерства РФ і залишив там повідомлення "Припиніть напади на американців".

"Товариші! Ми перериваємо програму мовлення веб-сайту МЗС РФ, щоб повідомити вам важливе повідомлення. Припиніть це. Ви можете зневажати народи навколо вас, але це - Америка. Тут ніхто не вражений", - такий запис залишив хакер на сайті МЗС.

При цьому повідомлення супроводжувалося звуком громадянського оповіщення, яке супроводжує повідомлення у надзвичайних ситуаціях.

Згодом "Шут" заявив журналістам, що атакував сайт МЗС РФ через розчарування масивною DNS-кібератакою, якої зазнала частина інтернету в США у п'ятницю.

Водночас у МЗС РФ жодних заяв щодо зламу хакерами не робили, сайт нібито працював у звичному режимі.

Нагадаємо, раніше Федеральне бюро розслідувань (ФБР) США почало розслідування справи про кібератаку на популярні ресурси у США 21 жовтня.