ua en ru

Американський безпілотник знищив в Пакистані щонайменше шістьох бойовиків "Талібану"

В результаті ракетного удару американського безпілотника в пакистанській області Південний Вазірістан загинули щонайменше шість бойовиків "Талібану". Про це повідомили представники місцевої розвідки, передає Reuters.

"Ракети вдарили по бойовому складу в горах поблизу міста Ван", - повідомив агентству місцевий представник розвідки.

Інший чиновник заявив, що вбиті були сім бойовиків, і всі вони були членами угрупування "Панджабі Талібан", яке об'єднує бойовиків, які народилися в Південному Вазірістані.

Нагадаємо, два дні тому подібним чином у цій же провінції був убитий один з лідерів міжнародного терористичного угрупування "Аль-Кайеда" Ільяс Кашмірі, який керував диверсіями бойовиків на території Пакистану. Він і дев'ять інших бойовиків загинули під час атаки безпілотників американських ВПС в провінції Південний Вазірістан.

2 травня, також з допомогою безпілотника, американські військові в Пакистані ліквідували ватажка "Аль-Кайеди" Усаму бен Ладена. Спецоперація з ліквідації бен Ладена була проведена в особняку в м.Абботтабад в 50 км від Ісламабаду.

У той же час використання американцями безпілотників для знищення терористів на території Пакистану є каменем спотикання у відносинах між країнами. Влада Пакистану не раз звинувачувала США в порушенні суверенітету своє країни, оскільки часто американські військові не попереджають своїх пакистанських колег про проведення спецоперацій.