ua en ru

Американські сенатори закликали не пом'якшувати антиросійські санкції

Американські сенатори закликали не пом'якшувати антиросійські санкції Фото: Сенат США

У Сенат США внесли резолюцію про звернення до адміністрації Трампа не пом'якшувати санкції проти Росії

Сенатор-демократ від штату Нью-Джерсі Роберт Менендес вніс до Сенату США резолюцію, в якій закликає адміністрацію президента Дональда Трампа не послаблювати санкції проти Росії до повного виконання Мінських домовленостей та інших міжнародних зобов'язань. Про це повідомляє DW.

Також підтримав резолюцію сенатор-республіканець від штату Південна Кароліна Ліндсі Грем.

В тексті документа сенатори "рішуче і однозначно" висловлюють солідарність з українським народом і засуджують рішення президента РФ Володимира Путіна про анексію Криму. "Через три роки після незаконної окупації Криму вкрай важливо, щоб наша нація продовжувала підтримувати українців і виступала за демократію, верховенство закону, суверенітет і територіальну цілісність незалежних країн", - зазначив Менендес.

Незалежно від політичних віянь у Сполучених Штатах, Вашингтон повинен підтвердити, що "санкції залишаться найбільш потужним і мирним важелем у нашому арсеналі дипломатичних інструментів", йдеться в документі.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив, що санкції проти Росії не можуть бути зняті до повного виконання Мінських домовленостей.