ua en ru

Американські компанії накопичили 1,24 трлн дол. готівкових коштів, - Moody's

Американські компанії накопичили 1,24 трлн дол. готівкових коштів, йдеться в доповіді рейтингового агенства Moody's. Проте близько половини цих грошей не може бути використана в США, оскільки компаніям для їх репатріації довелося б заплатити податок в 35%, пише РБК daily.

За оцінкою Moody's, об'єм готівкових коштів на балансах американських компаній за минулий рік виріс на 11%. Проте близько половини від загальної суми (500-700 млрд дол.) компанії тримають за кордоном. Більше всього грошей накопичили компанії технологічного сектору - 264 млрд дол. І саме у них на зарубіжні підрозділи припадає левова частка запасу готівки. Так, з 76,2 млрд дол. Apple - 47,6 млрд припадає на закордонні операції, у Microsoft - це 42 млрд з 50,2 млрд дол., у Cisco - 38,8 млрд з 43,4 млрд дол. Така картина пояснюється, по-перше, зростанням значення зарубіжних операцій в бізнесі американських компаній, а по-друге, бажанням використовувати найбільш сприятливі національні податкові режими.

«Ми вважаємо, що компанії продовжать тримати ці кошти за межами США, оскільки вони шукають міжнародні поглинання, інвестують в свої зарубіжні операції або чекають податкових пільг на зарубіжні прибутки для повернення їх в США», - відзначив автор доповіді Стів Оман.