ua en ru

Американські гелікоптери Bell будуть збирати в РФ всупереч санкціям

Американські гелікоптери Bell будуть збирати в РФ всупереч санкціям Фото: вертоліт Bell 407GXP

Перші три вертоліти зберуть в Єкатеринбурзі вже в цьому році

Уральський завод цивільної авіації (УЗГА), 48,6% акцій якого належить Об'єднаної двигунобудівної корпорації перебуває під санкціями "Ростеха", підписав угоду з американською Bell Helicopter про складання в Росії вертольоти Bell 407GXP, передає "Комерсант" з посиланням на гендиректора УЗГА Вадима Бадеху.

Американська Bell Helicopter підписала з УЗГА угоду про ліцензійної збірки новітньої модифікації легкого однодвигательного вертольота Bell 407GXP. Bell вперше передає збірку свого вертольота за кордон. Як розповів гендиректор УЗГА Вадим Бадеха, перші три вертольоти планується зібрати в Єкатеринбурзі вже в цьому році, їх використовують для сертифікації виробництва, а потім може купити Росавіація для одного з льотних училищ.

При повній локалізації у виробництво може бути вкладено 500-600 млн руб. в угоді немає обмежень за обсягами випуску. Основний інтерес до вертольотів очікується з боку структур МВС, приватного бізнесу та льотних училищ.

Зараз вертоліт оцінюється в суму від 5 млн дол., але локалізація може здешевити його вартість на 17%.

Бадеха запевняє, що ризик застосування санкцій до проекту відсутня, оскільки "попередні узгодження з американської сторони" отримані.

Нагадаємо, в липні 2014 р. США включили в санкційний в список російські оборонні підприємства, зокрема "Ростех".