ua en ru

Американські фондові індекси знову зростають на тлі переговорів США і Китаю

Американські фондові індекси знову зростають на тлі переговорів США і Китаю Фото: ілюстративне фото (РБК-Україна)

Dow Jones Industrial Average плигнув на більш ніж 300 пунктів

З початку поточного тижня американські фондові індекси показують зростання, Dow Jones Industrial Average додає більше 300 пунктів. Про це пише MarketWatch.

Як пояснюють аналітики, це пов'язано з новинами про підсумки чергового раунду торгових переговорів США і Китаю. У минулі вихідні представники США і КНР заявили про успіх чергового раунду переговорів, на цей раз проходили у Вашингтоні. Віце-прем'єр Держради КНР Лю Хе повідомив, що сторони погодилися вживати заходів, які не допустили б торговельної війни між країнами, включаючи протидію зростанню торгових тарифів.

У свою чергу, міністр фінансів США Стівен Мнучин заявив, що США і Китай "поставили торговельну війну на паузу". За його словами, Вашингтон і Пекін дійсно відмовилися від ідеї взаємного підвищення торговельних тарифів і продовжують працювати над деталями угоди між двома країнами. Китай погодився збільшити закупівлю американських товарів, проте угоди про певному обсязі скорочення торгового дефіциту досягнуто поки не було.

Реакцією на ці новини стало підвищення в ході торгів котирувань акцій 30 компаній індексу Dow Jones, також ростуть індикатори всіх 11 ключових галузевих груп індексу S&P 500.

Так, акції Caterpillar Inc. подорожчали в ході торгів на 3%, знівелювавши падіння з 16 лютого, коли США заявили про плани введення підвищених тарифів на імпорт сталі і алюмінію.

"Очевидно, що це не кінець торгового спору, особливо враховуючи величезний розрив у торгівлі, існуючий між сторонами, а також відсутність деталей в угоді Вашингтона і Пекіна, - відзначає аналітик London Capital Group Джаспер Лоулер. - Однак можна говорити про те, що минулі переговори вселяють надію".

Крім того, особливу увагу трейдерів в понеділок було направлено на виступи деяких представників Федеральної резервної системи (ФРС). Так, на 21 травня призначені виступу голови Федерального резервного банку (ФРБ) Атланти, а також голів ФРБ Філадельфії і ФРБ Міннеаполіса Патріка Харкера і Ніла Кашкарі.

У підсумку вартість цінних паперів регіонального банку MB Financial Inc. зросла в ході торгів на 13,6% на інформації про те, що Fifth Third Bancorp придбає MB Financial в рамках угоди обсягом 4,7 млрд доларів. Акції Fifth Third Bancorp подешевшали на 7,3%.

Ціна паперів General Electric (GE) збільшилася на 3,7%. GE в понеділок оголосив про об'єднання підрозділу транспортного машинобудування GE Transportation з постачальником обладнання, програмного забезпечення і послуг для залізничного транспорту Wabtec Corp. GE отримає 2,9 млрд доларів в грошовій формі в результаті угоди. Холдинг і його акціонери будуть контролювати 50,1% об'єднаної компанії.

Вартість акцій Wabtec піднялася на 4,9%. Папери Tesla Inc. подорожчали на 3,7% на повідомленнях глави компанії Ілона Маска про характеристики оновленої версії автомобіля Model 3.

Індекс Dow Jones Industrial Average у понеділок виріс на 318,07 пункту (1,29%) і склав 25033,16 пункту. Standard & Poor's 500 збільшився на 22,14 пункту (0,82%) - до 2735,11 пункту. Nasdaq Composite додав 66,64 пункту (0,91%) і склав 7420,97 пункту.

Нагадаємо, на початку березня американські фондові індекси рекордно обвалилися на тлі новини про звільнення держсекретаря США Рекса Тіллерсона.