ua en ru

Американська Whirlpool оголосила про скорочення 10% персоналу - 5 тис. робочих місць

Американський виробник побутової електротехніки Whirlpool повідомив про скорочення 5 тис. робочих місць (що відповідає 10% персоналу компанії) в рамках програми по оптимізації бізнесу і зниженню витрат. Скорочення торкнуться підрозділів в Північній Америці і Європі. Компанія вимушена йти на ці кроки на тлі зниження попиту на продукцію при зростанні цін на вихідні матеріали, використовувані при виробництві побутової техніки, повідомляється в опублікованому сьогодні прес-релізі Whirlpool.
Нагадаємо, раніше сьогодні компанія опублікувала фінансовий звіт за III квартал 2011 р., який виявився гіршим за прогнози аналітиків. Одночасно Whirlpool знизила власний прогноз по прибутку на весь 2011 р., зіславшись на збільшені витрати при зниженні зворотів на ринках, що розвиваються.
Нагадаємо, чистий прибуток американського виробника побутової електротехніки Whirlpool (доступна для розподілу серед акціонерів компанії) за підсумками III кварталу 2011 р. виріс в 2,2 разу і склав 177 млн дол. в порівнянні з аналогічним показником річної давності на рівні 79 млн дол. Чистий обсяг продажів компанії за звітний період 2011 р. склав 4,63 млрд дол. - на 2,3% більше, ніж обсяг продажів у розмірі 4,52 млрд дол. роком раніше. В той же час операційний прибуток компанії знизився на 41,9% - до 136 млн дол. проти 234 млн дол. в III кварталі 2010 р.
Whirlpool Corporation - один з найбільших в світі виробників побутової електротехніки. Продажі компанії за 2010 р. склали близько 17 млрд дол. Whirlpool Corporation володіє такими брендами, як Whirlpool, Maytag, KitchenAid, Jenn-Air, Amana, Brastemp, Consul, Bauknecht.