ua en ru

Американська торговельна палата рекомендує Кабміну скасувати квоти на експорт ячменю і пшениці в середині травня

Представники Американської торгової палати (АТП) на зустрічі, організованій представництвом АТП в Україні та Європейською бізнес асоціацією, рекомендували міністру аграрної політики і продовольства України Миколі Присяжнюку ініціювати скасування Кабміном квот на експорт ячменю і пшениці в середині травня, коли в уряду буде баланс і прогнози врожаю зерна на 2011 р. Про це йдеться в прес-релізі АТП.

АТП заявила, що вона виступає проти будь-яких обмежень свободи ринкових операцій, особливо експортних квот. Однак, введення експортних мит на зерно, яке вважалося кращим варіантом для забезпечення стабільності цін і продовольчої безпеки, повинно бути тільки тимчасовим рішенням.

АТП твердо переконана, що вільне функціонування ринку забезпечує найкращі умови для створення конкурентоспроможної сільськогосподарської промисловості, яка зможе гарантувати продовольчу безпеку для населення, а також забезпечить Україну життєво важливу роль на світовому ринку зерна.

Нагадаємо, 27 квітня Кабінет міністрів України скасував квоти на експорт кукурудзи. М.Присяжнюк зазначив, що скасування квот на експорт інших культур буде обговорюватися пізніше.