ua en ru

Американець зізнався у спробі передати Росії секретні супутникові знімки

Американець зізнався у спробі передати Росії секретні супутникові знімки Фото: американець зустрічався з агентом ФБР під прикриттям

Американець працював інженером за контрактом з Міноборони США

Житель Каліфорнії (США), Грегорі Джастіс, який працював інженером у Міноборони США, зізнався у спробі передати секретну інформацію російським спецслужбам із супутників для військових і комерційних цілей Росії. Про це повідомляє Associated Press.

"49-річний Грегорі Джастіс вкрав з місця роботи секретну інформацію з супутником і намагався продати ці документи російським спецслужбам. Він зустрівся з людиною, який, на його думку, був російським шпигуном, однак виявився агентом ФБР", - йдеться в повідомленні.

Як йдеться у судових документах, у 2016 році Джастіс кілька разів зустрічався з агентом під прикриттям, передаючи йому секретну інформацію. Під час цих зустрічей він отримував від 500 до 1000 доларів. Йому загрожує до 35 років арешту.

Джастиса заарештували в липні 2016. Слідчим він повідомив, що йому потрібні були гроші на лікування дружини.

Нагадаємо, раніше президент Російської Федерації Володимир Путін назвав "політичною шизофренією" звинувачення на адресу президента США Дональда Трампа про видачу РФ секретів в ході зустрічі з главою Міністерства закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.