ua en ru

Amazon запатентувала багаторівневі парковки-вулики для дронов

Amazon запатентувала багаторівневі парковки-вулики для дронов Фото: Amazon (flickr.com/janitors)

Паркувки-вулики дозволять використовувати дронів для доставки в густонаселених районах

Компанія Amazon.com, Inc запатентувала багаторівневі парковки-вулики для дронів для використання в густонаселених містах. Про це повідомляє The Verge.

"В опублікованій патентній заявці Amazon описала винахід як багаторівневі центри комплектування безпілотних літальних апаратів, які можуть допомогти тримати дрони там, де вони потрібні. У заяві наголошується, що через їхні великі розміри поточні склади розташовані на околицях міст, де є для цього місце", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, для того, щоб безпілотники, здатні доставляти людям все необхідне по повітрю, були завжди "під рукою", задумано будувати багатоповерхові центри дронов вертикально, а не горизонтально, дозволяючи їх розміщувати в центральних районах міста або в інших густонаселених районах.

altalt

Фото: вулики для дронов (Amazon Technologies)

Наголошується, що це також дозволило б безпілотникам злітати і заходити на посалку без небезпечного наближення до пішоходам на вулиці. Пропозиція Amazon включає в себе ескізи кількох будівель різної форми і вид зсередини, демонструє, як співробітники компанії будуть взаємодіяти з дрона.

У тому ж пакеті патентних заявок, Amazon запропонувала кілька рішень, щоб доставка дрона не була занадто гучною для жителів. Так, компанія пропонує спеціальні конструкції роторів. А також дрони з додатковими роторами на випадок відмови основних.

Amazon запатентувала багаторівневі парковки-вулики для дронов

Фото: патентні заявки Amazon (Amazon Technologies)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що компанія Amazon вирішила придбати мережу органічних продуктів Whole Foods за 13,7 млрд доларів.