ua en ru

Amazon і HTC можуть випустити Kindle Phone

Американська корпорація Amazon співпрацює з тайванським виробником смартфонів HTC, повідомило видання The Financial Times з посиланням на свої джерела. Разом вони мають намір випустити кілька моделей мобільних пристроїв, повідомляє "Росія 24".

Цей крок стане черговою спробою змістити Apple і Google з лідерських позицій на ринку. Зараз компанії обговорюють можливість випуску трьох пристроїв, розробка одного з яких вже знаходиться вже на досить просунутій стадії. Тим не менш, дату запуску Amazon і HTC ще не визначили.

Нагадаємо, що вперше чутки про можливий вихід американської інтернет-корпорації на ринок смартфонів з'явилися більше двох років тому. Джерела The Financial Times в Amazon відзначають, що компанія навряд чи почне продавати пристрій в поточному році і, ймовірно, реліз буде призначений на 2014 р.

Згідно з заявою прес-служби Amazon корпорація не збирається випускати смартфони в 2013 р., однак обговорювати подальші плани інтернет-рітейлера представники компанії відмовилися.

HTC також не коментують чутки, обмежуючись заявою про те, що виробник смартфонів "постійно знаходиться в пошуку і обговорення нових можливостей".

Директор з маркетингу HTC Бен Хо зазначив, що зараз компанія веде роботу над пристроями під власним брендом, але і від запуску кобрендингових проектів вендор також не відмовляється.

На думку аналітиків, поява смартфонів від Amazon в цілому вкладається в поточну тенденцію розвитку компанії на ринку мобільних пристроїв. Таким чином, корпорація зможе підвищити продажі найважливішого для неї контенту - книг, журналів і програм.