ua en ru

В Альпах жертвами лавини стали двоє лижників

В Альпах жертвами лавини стали двоє лижників Фото: в Альпах під лавинами загинули дві людини (фото з відкритих джерел)

Ще три людини зникли безвісти

Двоє лижників з Франції і Бельгії загинули в результаті сходження лавини у французьких Альпах в неділю, ще три людини залишаються зниклими безвісти. Про це повідомляє The Local.fr.

Як повідомляється, лижники потрапили під лавину приблизно в обідній час. Зазначимо, що для катання вони вибрали не традиційні траси курорту в Валлорсин, що знаходиться в регіоні Шамоні-Мон-Блан., а спуски в стороні від них.

Одного з постраждалих відкопали з-під снігу ще живим, однак він помер через кілька годин у лікарні. Другий бельгійський лижник був знайдений мертвим. Ще один бельгієць тієї ж групи отримав травми.

Міністр внутрішніх справ країни Жерар Коллон у своєму Twitter закликав усіх, хто займається зимовими видами спорту, бути надзвичайно обережними".

"Хоча багато лавини покинули наші гори, я закликаю всіх тих, хто займається зимовими видами спорту, бути особливо обережними. Слідуючи інструкціям влади, необхідно уникати небезпеки. І не ставте під загрозу наші рятувальні команди", - написав міністр.

Нагадаємо, в суботу, 3 березня, у французьких Піренеях снігова лавина накрила групу з п'яти іспанських лижників, двоє з них загинули.