ua en ru

Алея пам'яті загиблих бійців АТО в Дніпрі відкриється 12 травня, - Резніченко

Алея пам'яті загиблих бійців АТО в Дніпрі відкриється 12 травня, - Резніченко У Дніпрі відкриється унікальна для України Алея пам'яті

У заходах із вшанування Героїв візьмуть участь понад 400 почесних гостей

У Дніпрі 12 травня відкриється унікальна для України Алея пам'яті, присвячена загиблим під час Революції Гідності та АТО. Про це заявив голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації (ОДА) Валентин Резніченко, повідомляє прес-служба відомства.

У заходах із вшанування Героїв візьмуть участь понад 400 почесних гостей - політиків, дипломатів, діячів культури, бійців АТО та їхніх близьких.

"При створенні Алеї пам'яті ми навмисно відійшли від штампів - хотілося зробити щось незвичайне і дійсно гідне наших Героїв. Так народилася композиція зі скляних стел, на яких фотографії понад 500 загиблих в АТО і на Майдані жителів Дніпропетровщини", - розповів Резніченко.

За його словами, при виготовленні стел використані новітні технології - подвійний друк фото на склі і зоноване підсвічування. На стелах можна буде подивитися фото з передової, зняті українськими військовими фотокореспондентами, в тому числі, і відомим фотографом Дмитром Муравським.

alt

Алея пам'яті - це парковий комплекс біля Дніпропетровської ОДА, при облаштуванні якого ветерани АТО, їхні близькі та представники громадськості висадили понад 180 туй. Проект реалізується виключно на кошти меценатів.

"Ми запросили на відкриття Алеї пам'яті представників міжнародного співтовариства. І тепер весь світ зможе подивитися в очі молодих хлопців, які віддали своє життя заради миру і спокою не тільки в Україні, але й у всій Європі", - заявив Резніченко.