ua en ru

Alibaba представила власного голосового помічника

Alibaba представила власного голосового помічника Фото: засновник Alibaba Джек Ма (flickr.com Trần Trần)

Пристрій надійде у продаж з 8 серпня і буде дешевше аналогічних на ринку

Компанія Alibaba презентувала власного голосового помічника Tmall Genie X1, який надійде в продаж до Китаю з 8 серпня за ціною 499 юанів. Про це повідомляє Bloomberg.

За інформацією агентства, вартість голосового помічника складе 499 юанів (73 долари). Це дешевше, ніж HomePod від Apple (349 доларів) або Echo від Amazon (близько 180 доларов).

Tmall Genie буде продаватися тільки в Китаї, на момент запуску він буде розпізнавати тільки основний діалект китайської мови путунхуа, також відомий як мандаринська. Пристрій активується фразою "Tmall Genie", сказаною на цьому діалекті. Під час презентації пристрою інженери попросили помічника замовити колу, ввімкнути музику, поповнити рахунок телефону і включити "розумний" телевізор.

Згідно з даними виробника, голосовий помічник від Alibaba пропонує послуги від потокової передачі музики до випуску новин і календарного бронювання. Важливо відзначити, що гаджет, заснований на системі AliGenie, може в підсумку спростити покупки для 450 млн активних покупців китайської електронної комерції.

Пристрою від Alibaba належить конкурувати з подібними пристроями, які розробляють інші китайські корпорації - Tencent Holdings і Baidu. Голосовий помічник буде працювати на операційній системі AliGenie і не буде оснащений дисплеєм.

Нагадаємо, раніше Adobe зайнявся розробкою голосового помічника, який буде здатний редагувати фотографії.