ua en ru

Alibaba і Apple можуть розпочати співпрацю в сфері мобільних платежів

Alibaba і Apple можуть розпочати співпрацю в сфері мобільних платежів
Китайська Alibaba Group Holdings Ltd і американська корпорація Apple готові співпрацювати у сфері мобільних платежів.

Китайська Alibaba Group Holdings Ltd і американська корпорація Apple готові співпрацювати у сфері мобільних платежів. Про це оголосив голова Alibaba Джек Ма, передає Reuters.

"Я сподіваюся, ми зможемо щось зробити разом", - сказав він, коментуючи можливість суміщення платіжної системи Alipay з нещодавно презентованої американською компанією Apple Pay.

Про можливу співпрацю оголосив також виконавчий директор Apple Тім Кук. "Нам подобається співпрацювати з людьми з гнучким розумом, із згуртованими командами, які могли б підштовхувати нас, а ми - підштовхувати їх", - наводить його слова VB.

Компанія Apple з понеділка, 20 жовтня, запустила в США власну платіжну систему для мобільних пристроїв Apple Pay.Підтримувати цю систему буде близько 500 банків, передає CNN. Одночасно компанія представила оновлення для операційної системи iOS 8.1.

Оплатити покупки власники смартфонів зможуть за допомогою сканера відбитків пальців, підносячи iPhone 6 і iPhone 6 Plus до терміналів PayPass. Apple вже підписала контракти з кількома ритейлерами. Зокрема, мова йде про bloomingdale's, macy's, mcdonald's, Staples і Whole Foods.

Alibaba була заснована в 1999 році колишнім викладачем англійської мови Джеком Ма. Зі своєї квартири в китайському Ханчжоу він разом з партнерами запустив сайт B2B-продажу Alibaba.com. Торговельні майданчики Alibaba Group налічують 231 млн активних покупців, що складає майже одну п'яту населення Китаю і близько 40% місцевих користувачів. У 2013 році сукупний обсяг транзакцій, здійснених через торговельні майданчики Alibaba, склав близько 250 млрд дол. - більше, ніж у Amazon і eBay разом узятих.