ua en ru

"Альфа-Банк Україна" збільшує статутний капітал на 3,1 млрд гривень

"Альфа-Банк Україна" збільшує статутний капітал на 3,1 млрд гривень Фото: "Альфа-Банк"

Збільшення статутного капіталу відбудеться шляхом розміщення простих іменних акцій

"Альфа-Банк Україна" збільшує статутний капітал на 131 млн доларів (або 3,135 млрд гривень за курсом НБУ на дату збільшення ). Про це повідомляє прес-служба фінустанови.

У повідомленні говориться, що фінустанова збільшує статутний капітал шляхом розміщення простих іменних акцій. Рішення про збільшення прийнято холдинговою компанією ABH Ukraine Limited, що володіє 100% акцій банку. Рішення передбачає збільшення капіталу на 2,761 млрд гривень шляхом розміщення 651,758 простих іменних акцій, що становить 59,53% від статутного капіталу банку., що після збільшення статутний капітал банку складе 7,4 млрд гривень.

Отримані від додатково розміщених простих іменних акцій кошти будуть спрямовані на розвиток корпоративного та роздрібного бізнесів, а також розвиток електронної комерції банку.

"Альфа - Банк Україна" входить у першу групу банків за розмірами активів згідно з даними Національного банку України (НБУ) на 1 липня 2015 року. Банк входить у приватну комерційну холдингову компанія ABH Holdings SA (ABHH) з головним офісів в Люксембурзі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що акціонер "Альфа-Банку" випустив єврооблігації на 50 млн доларів.