ua en ru

Алеппо загрожує "безпрецедентна гуманітарна катастрофа", - Пан Гі Мун

Алеппо загрожує "безпрецедентна гуманітарна катастрофа", - Пан Гі Мун Фото: Пан Гі Мун заявив про загрозу гумкатастрофи в Алеппо

Генсек ще раз закликав запровадити 48-годинну "гуманітарну перерву" у боях за Алеппо

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив, що якщо у сирійському Алеппо не вдасться негайно домовитися про тимчасову перерву у боях, місто чекає "безпрецедентна гуманітарна катастрофа". Про це передає Reuters.

"У Алеппо ми ризикуємо стикнутися із гуманітарною катастрофою, що не мала прецеденту впродовж п’яти років кровопролиття та страждання у сирійському конфлікті", - зазначив генсек ООН.

Він підкреслив, що жодна зі сторін конфлікту не виконує сповна своїх зобов’язань щодо захисту цивільного населення.


"Боротьба за територію та ресурси ведеться за допомогою невибіркових обстрілів жилих масивів, у тому числі із застосуванням бочкових бомб, що призвели до загибелі сотень цивільних, серед яких і десятки дітей", - наголосив Пан Гі Мун.

Генсек також ще раз закликав запровадити 48-годинну "гуманітарну перерву" у боях за Алеппо для доставки гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, за словами міністра оборони Росії Сергія Шойгу, РФ і США близькі до початку спільної боротьби з терористами в місті Алеппо (Сирія).