ua en ru

Олександр Вілкул презентував європейській бізнесовій і політичній спільнотам інвестиційний потенціал і можливості Дніпропетровської області

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул презентував у Брюсселі (Королівство Бельгія) інвестиційний потенціал, можливості та переваги участі європейського бізнесу в інвестиційних проектах Дніпропетровської області. Генеральна презентація регіону пройшла в конференц-залі Комітету Регіонів Європейського Союзу, повідомляє прес-служба Дніпропетровської ОДА.

У заході взяли участь Генеральний Секретар Комітету Регіонів ЄС Герхард Шталь, Представник України у ЄС Костянтин Єлісєєв, Представник Європейської Комісії з питань торгівлі Філіп Куіссон, депутат Європейського парламенту Милослав Рансдорф, голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод, представники Європейської Бізнес Асоціації, Асамблеї Європейських Регіонів та Дніпропетровського регіонального інвестиційного агентства.

«Під керівництвом Президента України Віктора Януковича наша держава почала масштабну модернізацію економіки і соціальної системи. Успіх таких фундаментальних перетворень можливий лише в умовах взаємної довіри - між суспільством, бізнесом і владою. Саме тому базовими принципами діяльності обласної влади на Дніпропетровщині є: відкритість, надійність та ефективність. Дніпропетровська область - регіон особливих можливостей для реалізації широкого спектру інвестиційних, громадських та міжрегіональних європейських і міжнародних проектів», - сказав Олександр Вілкул.

Він ознайомив присутніх з перевагами Дніпропетровського регіону, результатами реалізації регіональних проектів у рамках програми реформ Президента України та Комплексної стратегії розвитку регіону щодо підвищення інвестиційної привабливості та конкурентоспроможності області. Зокрема це: модернізація та розширення транспортної інфраструктури регіону, завершення земельної реформи і перехід до ринку землі, впровадження системи електронного управління областю «Е-регіон», побудова системи ефективного державного менеджменту, розвиток Регіонального інвестиційного агентства.

Також Олександр Вілкул представив учасникам проекти щодо створення сприятливого соціального середовища для сталого економічного зростання й розвитку бізнесу. Це модернізація системи охорони здоров'я, впровадження нових стандартів освіти, проект будівництва доступного і соціального житла, екологічні та природоохоронні програми, поліпшення громадської безпеки й правопорядку та інші.

«Дніпропетровщина відкрита до співпраці з бізнесом країн Європейського Союзу і готова до конструктивного діалогу для того, щоб свій потенціал і можливості на взаємовигідних умовах з інвестором трансформувати в спільний успіх», - підсумував губернатор.

У рамках генеральної презентації Дніпропетровської області в Комітеті Регіонів Європейського Союзу голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод представив проекти і програми підтримки та розвитку в регіоні громадських ініціатив та місцевого самоврядування. А заступник голови облдержадміністрації Андрій Муксімов та директор Дніпропетровського регіонального інвестиційного агентства Анатолій Комірний - перспективні інвестиційні проекти, до участі в яких обласна влада запрошує іноземних інвесторів.
Зокрема, це створення в області індустріальних парків, логістичного центру в Кривому Розі, будівництво заводів з переробки сміття та цілий портфель будівельних проектів у кластері «Будівництво», а також інвестиційні проекти в кластері «Сільське господарство» (в тому числі - проект створення селекційної генетичної тваринницької піраміди).

Іноземні партнери висловили готовність до поглиблення співпраці з Дніпропетровщиною у всіх сферах, у тому числі і щодо реалізації інвестиційних проектів.

Це вже друга масштабна презентація Дніпропетровської області, яка пройшла цього року у рамках ініційованого губернатором роуд-шоу регіону на міжнародних інвестиційних майданчиках. Як повідомлялося раніше, 21 березня 2012 р. у Києві Олександр Вілкул презентував інвестиційні можливості та проекти розвитку Дніпропетровщини членам Американської торговельної палати в Україні, представникам міжнародних компаній, фінансових організацій та дипломатам.

У рамках свого візиту до Брюсселю губернатор Олександр Вілкул провів робочі зустрічі з Представником України в ЄС Костянтином Єлісєєвим, з представником Єврокомісії з питань торгівлі Філіпом Куіссоном, з директором Генерального Директорату «Регіональна політика» Європейської Комісії Ронні Холлом, губернатором провінції Льєж Валлонського регіону Бельгії Мішелем Форе, з Генеральним секретарем Комітету Регіонів ЄС Герхардом Шталем, з депутатом Європарламенту, заступником комісії з енергетики Милославом Рандсдорфом, виконувачем обов'язки директора Генерального Директорату «Розвиток і співробітництво» Єврокомісіїї Філіпом Мікосом.