ua en ru

Алекперов особисто вирішив проблеми "Лукойлу" в Болгарії

"Лукойлу" вдалося домовитися з болгарською владою про продовження ліцензії на "Бургасский НПЗ" до кінця року. "Вирішувати це питання з Софією довелося особисто главі компанії Вагіта Алекперова", - йдеться в повідомленні. Корпорація пообіцяла виконати всі вимоги болгарської сторони з обліку палива. Проте експерти вважають, що до нового року вирішити протиріччя, які нещодавно виникли, сторонам не вдасться.
Робота підприємства "Нафтохім Бургас", як повідомили РБК daily в "Лукойлі", відновилася. За словами прем'єр-міністра Болгарії Бойко Борисова, глава компанії Вагіт Алекперов в телефонній розмові "вибачився за завдані незручності" і запевнив у тому, що необхідні вимірювальні прилади будуть встановлені на болгарських підприємствах групи до грудня. В інтерв'ю одному з національних телеканалів глава болгарського Кабміну також заявив, що ініціатива відкликання ліцензії, в результаті чого "Лукойл" втратив можливість відвантажувати паливо зі свого НПЗ в місті Бургас, виходила особисто від нього. Таке рішення було прийнято в рамках боротьби з використанням сірих економічних схем та контрабандою палива.
Нагадаємо, можливість відновити роботу на НПЗ з'явилася ще до заяв Борисова. Раніше 1 серпня адміністративний суд Софії призупинив виконання рішення митної служби республіки про відкликання ліцензії у єдиного в країні переробника.