ua en ru

"Аль-Каїда" готова платити за полонених солдатів РФ

"Аль-Каїда" готова платити за полонених солдатів РФ Фото: бойовики угруповання "Фронт аль-Нусра"

За одного полоненого російського військового бойовики пропонують близько 5,3 тис. дол

Бойовики угруповання "Фронт аль-Нусра", яке пов'язане з "Аль-Каїдою", оголосили винагороду за полонених російських солдатів, які перебувають у Сирії. Про це повідомляє Newsweek з посиланням на оголошення бойовиків в Twitter.

Так, за даними видання, за одного полоненого російського військового бойовики пропонують до мільйона сирійських фунтів (близько 5,3 тис. дол.).

"Героїчні брати з числа моджахедів! Винагороду за кожного російського солдата - мільйон", - сказано в оголошенні.

За версією видання, такі слова промовив ватажок "Фронту аль-Нусри" Абу Хасан аль-Куваїті.

Відзначається, що виданню не вдалося перевірити подлиноость аккаунта аль-Куваїті, але експерт в області моніторингу активності бойовиків в інтернеті Айменн Джавад Аль-Тамімі повідомив, що аль-Куваїті є важливою фігурою в структурі терористів.

Як вважає експерт по Близькому Сходу з аналітичної ізраїльської компанії Levantine Group Махаель Хоровіц, таким чином бойовики хочуть загітувати на свою сторону новобранців-моджахедів з колишнього СРСР.

"Той факт, що ісламісти знову воюють проти російських солдатів, як це було десятиліття тому в Афганістані, - це потужний збірний образ, який може об'єднати групи джихадистів північній Сирії", - заявив аналітик.

Нагадаємо, глава Пентагону звинуватив РФ в ескалації громадянської війни в Сирії.