ua en ru

ДФС вилучила з незаконного обігу підакцизних товарів на 1,6 млрд гривень

ДФС вилучила з незаконного обігу підакцизних товарів на 1,6 млрд гривень Фото: Сергій Білан розповів про результати операції "Акциз-2017" (РБК-Україна)

Припинено діяльність 104 незаконних виробництв підакцизних товарів

З початку поточного року співробітники податкової міліції Державної фіскальної служби в рамках проведення операції "Акциз-2017" з незаконного обігу вилучено підакцизної продукції на майже 1,6 млрд гривень. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Як повідомляється, цей результат перевищив минулорічний показник на 983 млн гривень.

За словами заступника голови ДФС, що займається податкову міліцію, Сергія Білана, за вказаний період було вилучено 3 млн літрів спирту, понад 12,8 млн літрів алкогольних напоїв, 10 млн пачок тютюнових виробів і майже 125 тонн тютюну, а також 7,4 тис. тонн пально-мастильних матеріалів.

Крім того, в поточному році була припинена діяльність 140 незаконних виробництв підакцизних товарів, відкрито 243 кримінальні провадження за ст. 204 КК України.

За даними служби, в результаті проведених заходів до бюджету надійшло близько 701,3 млн гривень акцизного податку, що майже в три рази перевищує показник минулого року.

Нагадаємо, згідно з проектом державного бюджету на 2018 рік, в документ закладені 32,6 млрд гривень надходжень від сплати акцизного збору для направлення їх у Державний дорожній фонд.