ua en ru

На акціях протестів у Венесуелі постраждали 30 осіб, один загиблий

На акціях протестів у Венесуелі постраждали 30 осіб, один загиблий Фото: учасники опозиційних мітингів у Венесуелі (web screenshot)

У протесті у Венесуелі взяли участь близько 10 тис. чоловік

Під час акцій протесту у Венесуелі постраждали 30 осіб, один підліток застрелений. Про це повідомляє Reuters.

"У понеділок у активістів опозиції сталися сутички з силами безпеки в Каракасі на одній з найбільших демонстрацій останніх тижнів. Один підліток помер від вогнепальної рани в останніх зіткненнях, а близько 30 отримали поранення", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, таким чином, число загиблих в демонстраціях у Венесуелі з квітня зросла до 73 осіб.

Так, протест у понеділок був одним з наймасовіших за останні тижні. У ньому взяли участь близько 10 тис. осіб, що заповнили вулиці багатого східного району столиці.

Зіткнувшись з водометами і сльозогінним газом, протестувальники з-за дерев'яних щитів кидали в правоохоронців каміння, пляшки із запальною сумішшю і потужні феєрверки.

Зазначимо, що регулярні акції протесту проти правління президента Ніколаса Мадуро тривають з 1 квітня 2017 року. Протестувальники вимагають його відставки і нових виборів, звинувачуючи лідера країни в економічній кризі, бракуванні базових продуктів харчування, а також у зростанні рівня злочинності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву президента Перу Педро Пабло Кучинського, що криза у Венесуелі може закінчитися морем крові. Він закликав до якнайшвидшого вирішення конфлікту.