ua en ru

Акція протесту у Франції вилилась у сутички з поліцією, є поранені і затримані

Акція протесту у Франції вилилась у сутички з поліцією, є поранені і затримані Фото: мітингарі кидали у силовиків петарди, димові шашки і пляшки

У Ренні люди стали запускати в поліцейських петарди

Загальнонаціональна акція протесту у Франції переросла у зіткнення з поліцією в кількох містах країни. Кілька людей затримано, повідомляє Reuters.

Зазначено, що акції протесту були організовані профспілками і лівими партіями проти законопроекту, що обмежує права робітників. Мітинги 9 квітня призвели до зіткнень із поліцією.

У Ренні, на заході країни, молоді люди стали запускати в поліцейських петарди, у результаті чого кілька правоохоронців отримали поранення. У відповідь поліцейські застосували сльозогінний газ. Серед демонстрантів є щонайменше один постраждалий.


Спецзасоби поліція застосувала і в Парижі, повідомляє Le Monde. Там учасники акції протесту почали кидати у співробітників МВС петарди, димові шашки та пляшки. Один поліцейський постраждав, двоє підозрюваних в участі у безладах затримані.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що тисячі людей зібралися в Лондоні на демонстрацію із закликом до відставки прем'єр-міністра країни Девіда Кемерона через офшорний скандал.