ua en ru

Акція в підтримку Савченко у Москві: поліція затримала 5 активістів

Акція в підтримку Савченко у Москві: поліція затримала 5 активістів Фото: одиночний пікет на підтримку Савченко у Москві

Пікет проходив у центрі російської столиці біля пам'ятника Юрію Долгорукому

У центрі російської столиці Москви біля пам'ятника Юрію Долгорукому поліція затримала 9 квітня трьох учасників пікетів на підтримку засудженої в РФ української громадянки Надії Савченко. Про це передає Радіо Свобода.

Як повідомив один із активістів Марк Гальперін, затримання відбулося, коли пікетники, які змінювали один одного біля пам’ятника, вже збиралися йти.

Пізніше сайт "ОВД-Інфо" повідомив, що Гальперіна, Артема Звягіна і Михайла Каданера з відділку відпустили. Протокол силовики не склали, але з кожним провели "профілактичну бесіду".


У суботу під час одиночних пікетів на підтримку Савченко в Москві були затримання біля будівлі адміністрації президента. У відділок "Китай-город" доставили Людмилу Любомудрову та Любов Новосельську. Згодом їх відпустили з поліції, склавши протоколи про порушення порядку проведення публічних заходів.

Нагадаємо, Савченко, як і обіцяла, від 6 квітня оголосила нове сухе голодування з вимогою звільнити її або повернути до України.