ua en ru

Акція під НБУ буде продовжуватися, поки Гонтареву і Рожкову не посадять, - Рабінович

Акція під НБУ буде продовжуватися, поки Гонтареву і Рожкову не посадять, - Рабінович Фото: Вадим Рабінович на мітингу під НБУ (прес-служба Вадима Рабіновича)

За його словами, акція під Нацбанком не закінчиться, поки не будуть виконані вимоги мітингувальників

Акції протесту під Національним банком України (НБУ) будуть продовжуватися, поки глава НБУ Валерія Гонтарева і її заступниця Катерина Рожкова не понесуть кримінальну відповідальність за свої "злочини", і ніякі провокації не зможуть зірвати мітинг. Про це заявив народний депутат, лідер партії "За життя" Вадим Рабінович, виступаючи на безстрокової акції протесту, яка продовжилася за ініціативою його політсили у вівторок, 17 жовтня, під стінами НБУ.

Як повідомляли у Рабіновича, на мітингу зібралися близько 6 тис. протестувальників, при цьому правоохоронними органами були затримані кілька провокаторів.

"Під Національним банком України знову зібралися на мітинг бомжі – саме таку версію транслює на всю країну телеканал "Опозиційного блоку" – "Інтер". Так, я підтверджую: ми стали бомжами після того, як ця влада почала управляти країною! Так, ми стали бомжами після того, як сидять у НБУ знищили нашу фінансову систему! І, тим не менш, ми – бомжі – добилися того, що Гонтарева пішла. Але ми поки що не досягли того, щоб її остаточно прибрали з Нацбанку і завели на неї кримінальну справу. Тому зараз головне наше завдання – добитися цього! І ми не підемо, поки Гонтареву і Рожкову не посадять у в'язницю!", – заявив політик.

Він зазначив, що акція під Нацбанком не закінчиться, поки не будуть виконані вимоги мітингувальників.

"Вони, які сидять у владі і в НБУ, чекають, коли ми підемо. Але ми більше не підемо! Я пропоную стояти тут кожен день до тих пір, поки не будуть виконані наші вимоги, поки не посадять казнокрадів і вбивць гривні Гонтареву і Рожкову. На їх хитрощі ми більше не купуємося! Україні необхідно зробити кілька важливих кроків в економіці, але починати треба з відповідальності керівництва Нацбанку, конкретно – спільників Гонтаревої і Рожкової", – переконаний нардеп.

Рабінович вважає, що нинішня влада своїми діями "знищує" країну, і поки при владі перебувають той же президент і та ж Верховна Рада, ситуація не зміниться. Тому, на думку політика, Україні потрібні перевибори.

"Сьогодні під гаслами патріотизму та демократії до влади прийшли негідники, які безсовісно знищують країну так, як не робили навіть їх попередники. Тому один з кроків – термінове перезавантаження влади через вибори! Яка різниця, який закон приймуть, якщо при владі залишаються ті ж особи? Що зміниться в країні, якщо залишаються той же президент і та ж Верховна Рада? В Конституції України написано: народ України має право на свою країну! Народ, а не якась зграя, має право керувати своєю країною і обирати собі владу!", – підкреслив нардеп.

Він також заявив, що, проголосувавши за судову реформу, БПП, "Народний фронт" і "Опозиційний блок" разом будуть продовжувати "грабувати країну".

"Ми ситі по горло цими управлінцями. Сталася об'єднання влади з криміналом. Три партії – БПП, "Народний фронт" і "Опозиційний блок", проголосувавши за судову реформу, вирішили разом продовжувати грабувати народ і країну. Тому з владою не буде ніякого миру!", – заявив він.

При цьому нардеп пообіцяв, що акції протесту під НБУ – це "тільки початок, так як не можна домогтися поліпшення економічної ситуації в країні, не зміцнивши національну валюту".

"Ми будемо тут стояти до переможного кінця! І в першу чергу ми приберемо ворога №1 – Гонтареву. Адже якщо ми не зміцнимо гривню і не повернемо вклади, ми не доб'ємося нічого", – упевнений Рабінович.

Він також попередив, що "ніякі провокації не зможуть зірвати мирний мітинг біля Національного банку".

"У нас спокійний конституційний мітинг. Ми не порушуємо законів. Всі провокатори, які сьогодні прийшли сюди – вони від влади. Тому ми будемо стояти і сьогодні, і завтра, поки не заарештують злочинниць з керівництва Нацбанку. Їм спокою не буде відтепер і до тих пір, поки вони не понесуть відповідальність за свою діяльність, до тих пір, поки злодійкуваті чиновники не сядуть у в'язницю!", – резюмував політик.