ua en ru

Акціонери ММК ім. Ілліча переобрали В.Бойка главою правління, гендиректором і змінили реєстроотримувача цінних паперів

Головою правління, генеральним директором "Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча" (ММК ім. Ілліча) обрано Володимира Бойка, першим заступником генерального директора - Сергія Матвієнкова, фінансовим директором - Дмитра Демидовича, заступником фінансового директора - Михайла Гусєва. Про це повідомляє газета комбінату за підсумками зборів акціонерів комбінату, які відбулися 1 липня ц.р.

Утримувачі акцій також схвалили рішення перейменувати ВАТ на Публічне акціонерне товариство "Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча" відповідно до дії нового закону України "Про акціонерні товариства" й обрали новий склад керівних і контролюючих органів.

Також обрано новий склад Наглядової ради чисельністю 9 людей.

Головою Наглядової ради став Юрій Чентуков. До складу увійшли: Тетяна Лагунова, Василь Гончар, Марина Гронь, Валерій Стасюк, Сергій Азаров і Олександр Білик. Решта двоє членів Наглядової ради буде вибрана на наступних загальних зборах акціонерів.

До нового складу ревізійної комісії обрано: голову Германа Теленчі, Ніну Лук'яненко та Андрія Хворова.

Акціонери також змінили рєєстроотримувача цінних паперів. Тепер вести облік усіх власників іменних акцій меткомбіната буде ТОВ "Об'єднана реєстраційна компанія".

"Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча" - одне з найбільших підприємств України з повним металургійним циклом виробництва. Підприємство випускає сталевий лист для суднобудування, нафтопроводних, газо- і водопровідних труб, балонів для стислих газів. Це єдиний в Україні виробник оцинкованого холоднокатаного листа. Продукція комбінату експортується до більш ніж 50 країн світу.

Метінвест - міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній. Виробничі потужності підприємств Метінвесту дозволяють не тільки повністю задовольняти власні потреби в сировині, рідкій сталі і напівфабрикатах, але і забезпечувати значну частину українських і європейських підприємств, а також металургію Азії. Акціонерами Группи Метінвест є Группа СКМ (75%) і група компаній СМАРТ (25%), які беруть участь в управлінні Групою Метінвест на партнерських засадах.