ua en ru

Акціонери DV Bank звинувачують правоохоронців в тиску

Акціонери DV Bank звинувачують правоохоронців в тиску ПАТ "ДІВІ БАНК" (DV Bank) зробив заяву

За даними прес-служби, тиск на акціонерів здійснюється вже більше року

Акціонери ПАТ "ДІВІ БАНК" (DV Bank) звинувачують правоохоронні органи в спробах заблокувати роботу банку та створенні штучного тиску на акціонерів установи. Про це йдеться в офіційному прес-релізі, опублікованому на сайті банку.

"Представники правоохоронних органів, в особі прокурора ГПУ Стороженка С.В. та слідчого Тарасенка А.С., вже понад рік намагаються заблокувати роботу ПАТ "ДІВІ БАНК", створюючи штучний тиск на акціонерів установи та голову правління Сергія Горбачевського", - стверджують у банку.

Окрім того, за інформацією прес-служби, "20 лютого в засобах масової інформації розпочалася інтенсивна інформаційна атака з метою поширення неправдивої інформації про звинувачення Сергія Горбачевського у розтраті коштів "Інтеграл-Банку" під час його перебування на посаді заступника начальника казначейства "Інтеграл-Банку", що призвело до втрати платоспроможності фінансової установи".

"Прокурор ГПУ Стороженко С.В. та слідчий Тарасенко А.С. вже більше року імітують розслідування, діючи всупереч закону", - вважають в банку.

"Замість того, щоб вести слідство об’єктивно і встановити реальних винних осіб, які мали повноваження на розпорядження майном та коштами банку, але давно вже переховуються за кордоном, а також визначити реальні причини банкротства "Інтеграл-банк", прокурор та слідчий використовують кримінальні справи по "Інтеграл-банку" суто з метою незаконного тиску на екс-працівника казначейства та блокування роботи ПАТ "ДІВІ БАНК", - йдеться в повідомленні.

"За весь час проведення слідства ані прокурор ГПУ Стороженко С.В., а ні слідчий Тарасенко А.С. не знайшли жодного доказу протиправних дій ПАТ "ДІВІ БАНК" чи його акціонерів. Прокурор та слідчий оперують лише суб’єктивними даними (протягом 2-х років слідства не було проведено жодного аудиту або економічної експертизи), показами лже-свідків, яких працевлаштовували до "Інтеграл-банку" вже після дати визнання банку неплатоспроможним (вересень 2015)", - стверджують в прес-службі банку.

За їхньою інформацією, протягом всього слідства ігноруються клопотання потерпілих, регулярно порушуються норми процесуального законодавства.

"Метою подібних прецедентів ігнорування закону та безпідставних звинувачень, звісно, є тиск на бізнес, що виглядає як корупційна складова при відсутності реального складу правопорушення", - переконані акціонери кампанії.

Нагадаємо, раніше Національний банк України ухвалив рішення про відкликання ліцензії та ліквідацію Platinum Bank.