ua en ru

Акціонер Facebook подав позов проти корпорації

Акціонер Facebook подав позов проти корпорації Фото: проти Facebook подали позов

Позивач побоюється посилення контролю Марка Цукерберга шляхом випуску нових цінних паперів

В суд американського штату Делавер надійшов позов від акціонера інтернет-корпорації Facebook Inc., спрямований на те, щоб не допустити реалізації плану випуску цінних паперів нової категорії (клас С). Про це повідомляє Reuters.

Хто конкретно звернувся до суду, не повідомляється, але наголошується, що приєднатися до позову можуть і інші власники цінних паперів.


Неназваний акціонер вважає, що випуск цінних паперів нової категорії призведе до того, що глава компанії Марк Цукерберг посилить свій контроль над соціальною мережею.

Позивач стверджує, що рада директорів компанії перед тим, як ухвалити рішення про емісію нових акцій, "не торгувалася достатньо наполегливо, щоб отримати щось цінне" в обмін на надання Цукербергу повного контролю над Facebook.

"Цукерберг прагне зберегти свою владу, розпродавши більшу частину своєї частки компанії за мільярди доларів. Емітувати акції класу (Class C) - це все одно, що подарувати йому цінні папери вартістю в мільярди доларів, за які він особисто не заплатить нічого", - йдеться в позовній заяві.

Нагадаємо, найбільша у світі соціальна мережа Facebook, що належить однойменній інтернет-корпорації Facebook Inc., збільшила чистий прибуток в І кварталі на 195%, порівняно з аналогічним періодом 2015 року, з 512 млн доларів до 1,51 млрд доларів.