ua en ru

Акції Tesla зросли на 16 % після досудової угоди Маска з владою США

Акції Tesla зросли на 16 % після досудової угоди Маска з владою США Ілюстративне фото (spacex.com)

Курс акцій Tesla зараз становить 313 доларів

Котирування американської компанії Tesla Inc. в ході предбіржових торгів почали зростати і до відкриття ринку в понеділок, 1 жовтня, зросли в ціні більш ніж на 16%. Про це передає Bloomberg.

Зазначається, що акції почали рости після того, як засновник компанії Ілон Маск погодився укласти досудову угоду з Комісією з цінних паперів і бірж США.

Вранці акції Tesla зросли до 16%, а за даними на 14:40 курс акцій виріс на 18,22%. Їх вартість на цей момент становила 313 доларів. Таким чином, акції Tesla Inc. відіграли своє п'ятничне падіння.

Наголошується, що в п'ятницю, 28 вересня, котирування Tesla після того, як було відкрито справу щодо Маска, завершили торговий день на рівні 264,77 доларів. Втрати акцій компанії складали 13,9%.

Нагадаємо, 28 вересня Комісія з цінних паперів і бірж США порушила справу відносно керівника компанії Tesla Ілона Маска, пов'язану з ринком цінних паперів. Відповідний позов був поданий у федеральний суд Манхеттена (Нью-Йорк, США). Претензії пов'язані з повідомленням Маска в Twitter 7 серпня, де він заявив про готовність викупити акції Tesla з ринку по 420 доларів.

Незабаром стало відомо, що Маск погодився сплатити штраф у розмірі 20 млн. доларів, а також покинути пост голови ради директорів компанії на вимогу комітету з цінних паперів і бірж США.