ua en ru

Акції "ДТЕК Дніпрообленерго" ФДМ продав за найбільшою ціною за всю історію приватизації, - експерт

Акції "ДТЕК Дніпрообленерго" ФДМ продав за найбільшою ціною за всю історію приватизації, - експерт Фото: ФДМУ (spfu.gov.ua)

Аналітик прокоментував продаж акцій "ДТЕК Дніпрообленерго"

Вартість блокуючого пакета акцій ПАТ "ДТЕК Дніпрообленерго" за підсумками біржових торгів 31 серпня досягла найвищого значення за всю історію приватизації цієї компанії. Таку думку в коментарі "Українським новинам" висловив голова аналітичного відділу Concorde Capital Олександр Паращій.

"Ціна на сьогоднішньому тендері вийшла навіть краща, ніж це було при продажу контрольного пакета акцій у 2012 році", - зазначив він.

На його думку, торги пройшли в конкурентному середовищі. "Мені здається, тут до конкурсів ніяких претензій бути не може. Хто завгодно міг зареєструватися, якщо він не під санкціями і купувати, тобто не було обмежень", - сказав він.

Екс-член НКРЕКП Андрій Герус також заявив, що вартість пакета акцій є справедливою. "До такої приватизації немає питань", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомлялося, Фонд держмайна на аукціоні 31 серпня продав блокуючий пакет акцій (25%) ПАТ "ДТЕК Дніпрообленерго". На купівлю цінних паперів претендували два учасника. В результаті приватизаційного аукціону, що відбувся на фондовій біржі ПФТС, переможцем виявилася компанія Ornex, що входить до Групи СКМ. Ціна 25% акцій "Дніпрообленерго" склала 1 млрд 4,676 млн грн, що в 2,05 рази вище за стартову.

Заступник голови Фонду держмайна Юрій Нікітін заявив ЗМІ, що другим учасником виступала ІК Concorde Capital.