ua en ru

Акції Apple після презентації iPhone 4S завершили день в мінусі

Зниженням котирувань акцій Apple ринок відреагував на презентацію нової моделі iPhone 4S, повідомляє Reuters. Вартість акції американського виробника електроніки та комп'ютерної техніки впала майже на 5% за лічені хвилини після початку довгоочікуваної презентації нового смартфона.

Основою для негативного руху ринкового тренда стала хвиля критики від користувачів смартфона, які очікували новий пристрій, а не модернізацію старого, хай і з більш потужним процесором.

Разом з тим, на думку західних журналістів, Тім Кук в ході презентації так і не зміг заінтригувати присутніх новинкою, як це свого часу робив один із засновників компанії Стів Джобс.

Все це призвело до того, що в ході торгової сесії ціна акції Apple падала з 374,57 до 354,24 дол. за штуку. Незважаючи на позитивну динаміку і загальний позитивний тренд ринку, деякий час цінні папери компанії на біржі NASDAQ торгувалися в мінусі. Але під кінець дня вони частково відіграли згаяне. На час закриття торгів на біржі NASDAQ акції Apple застигли на позначці -0,56% або 372,5 дол. за штуку.

Нагадаємо, компанія Apple в ході презентації представила новий флагманський смартфон IPhone 4S, що є модернізованою версією iPhone 4. Новинка зберегла дизайн попередника, але стала набагато потужнішою.