ua en ru

Акції Adobe зросли на 11,5%

Ціна на акції Adobe Systems Inc. злетіла на 11,5% під час торговельної сесії на фондовій біржі NASDAQ. Зростання котирувань обумовлене, чутками про можливе поглинання виробника графічного ПЗ корпорацією Microsoft, передає Associated Press.

У пресі повідомляється про зустріч глави Microsoft Corp. Стіва Балмера з генеральним директором Adobe Systems Шантану Нарайеном, на якій вони обговорювали можливість об'єднання зусиль з метою витіснення Apple з лідируючих позицій на ринку мобільного зв'язку.

Microsoft Corp. відмовилася від коментарів, а в прес-службі Adobe неохоче відповіли, що топ-менеджери періодично зустрічаються один з одним, але прес-служба не має повідомляти про кожну зустрічі.

Adobe Systems - найбільший в світі розробник програмного забезпечення для графічного дизайну. Серед продуктів компанії, зокрема, графічний і офісний пакети Photoshop і Acrobat. Ринкова капіталізація компанії оцінюється майже в 15 млрд дол. Чистий прибуток Adobe Systems Inc. за III квартал 2010 фінансового року, що завершився 3 вересня, зріс на 69,2% і склав 230,1 млн дол. проти аналогічного показника роком раніше в 136,0 млн дол.