ua en ru

ФГВФО заявляє про загрозу виведення активів "Укрінбанку"

ФГВФО заявляє про загрозу виведення активів "Укрінбанку" Фото: "Укрінбанк" намагаються перейменувати

Фонд гарантування вкладів подав заяви в ГПУ і СБУ

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) подав заяви до Генпрокуратури і Служби безпеки України про скоєння кримінального злочину. Про це повідомляє прес-служба фонду.

Як йдеться у повідомленні, підставою для подачі заяви стало виявлення того, що 13 липня в Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (ЄДР) внесено зміни, якими юридична особа ПАТ "Укрінбанк" не тільки перереєстровано на нового керівника і нової юрадресу, а також перейменований


Так, згідно виписки з ЄДР 13 липня приватним нотаріусом були внесені зміни до відомостей про юридичну особу ПАТ "Укрінбанк": змінено повне та скорочене найменування, місцезнаходження та дані про керівника юридичної особи. Тому новою назвою банку є ВАТ "Укринком", за адресою місцезнаходження - Луганська область, р.. Сєвєродонецьк, вул. Сметаніна, д 3-А. Головою правління юрособи від 13 липня 2016 значиться Алла Миколаївна Ильюченко. Кінцевим бенефіціарним власником є Клименко Володимир Олександрович, у минулому - голова Наглядової Ради, один з акціонерів ПАТ "Укрінбанк".

Як стверджує фонд, вже зараз невстановлені особи почали чинити тиск і намагаються заволодіти активами банку і перевести їх на третю компанію. Зокрема, мова йде і про рахунках великих вкладників банку. При цьому, робляться спроби відновити банківську ліцензію НБУ. Незважаючи на це, є всі підстави стверджувати, що нові керівники ВАТ "УКРИНКОМ" не зацікавлені у відновленні роботи банку та задоволення вимог його кредиторів. Натомість, перереєстрація юрособи дозволить великим позичальникам, серед яких чимало афілійованих з акціонерами банку осіб, уникнути погашення своїх кредитів.

Як повідомлялося, ФГВФО подав касаційну скаргу щодо скасування ліквідації "Укрінбанку".