ua en ru

Активи найбільших банків світу з початку року подешевшали на майже 0,5 трлн доларів

Активи найбільших банків світу з початку року подешевшали на майже 0,5 трлн доларів Фото: найбільші світові банки подешевшали на 0,5 трлн доларів

Максимальні втрати у UniCredit, мінімальні – у J. P. Morgan Chase і Промислового і комерційного банку Китаю

Активи до 20 найбільших світових банків з початку 2016 втратили четверь своєї ринкової вартості. У грошовому вираз зниження вартості склало 465 млрд доларів. Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на дані аналітичної компанії FactSet.

Максимальне падіння вартості активів зазначається у італійського UniCredit – 64%. Далі йдуть Credit Suisse, Deutsche Bank і Barclays , які подешевшали вдвічі, а також Royal Bank of Scotland - на 56%.

Проте, незважаючи на загальне падіння вартості активів, є банки, які зазнали мінімальні втрати, - ришет видання. Так, найкращі показники ринкової капіталізації опинилися у J. P. Morgan Chase і Промислового і комерційного банку Китаю, які втратили 10% своєї вартості в доларовому еквіваленті.


Що стосується оцінки ринкової вартості зазначених 20 банків в еквіваленті їхніх національних валют, котирування їх акцій за рік знизилися, за винятком британського Standard Chartered, вартість якого у фунтах не змінилася.

Також у списку опинилися банки, ринкова вартість якої виявилася вище балансової. Це - Wells Fargo, а у J. P. Morgan Chase ці два показника майже збігаються.

Як пояснює The Wall Street Journal , падіння вартості банківських акцій викликано декількома причинами. Серед них вплив на ринки стану китайської економіки, очікування зміни ф'ючерсних ставок і падіння цін на нафту, а референдум в Британії посилив всі ці ознаки.

Як повідомлялося, світові ціни на золото зросли до дворічного максимуму.