ua en ru

Активісти зайняли Волинську ОДА через розгон учасників блокади Донбасу

Активісти зайняли Волинську ОДА через розгон учасників блокади Донбасу Фото: активісти зайняли Волинську ОДА

Волинські активісти вимагають звільнити затриманих учасників блокади Донбасу

У зв'язку з розгоном учасників блокади Донбасу в Донецькій області активісти зайняли будівлю Волинської обласної державної адміністрації, передає місцеве видання "Волинські новини".

Повідомляється, що після того, як активісти підійшли до будівлі ОДА, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик вийшов до них і підтвердив, що він проти блокади, але не підтримує силовий розгін. Крім того, він заявив, що був не в курсі розгону і попросив час на переговори з керівництвом.

Після закінчення виділеного на переговори часу активісти зайняли овальний зал ОДА, а Гунчик пообіцяв, що ніхто не буде затриманий. Однак активісти заявили, що не залишать будинок, доки затриманих учасників блокади Донбасу не відпустять, не звільнять В'ячеслава Аброськіна з посади заступника голови Національної поліції, а також поки волинська влада не висловить підтримку блокаді Донбасу. Також активісти написали лист президенту Петру Порошенку з відповідними вимогами. Крім того, вони заявили, що готові поставити блокадні редути в області.

altaltaltaltaltalt

Фото: активісти Волинської ОДА виступили на підтримку блокади Донбасу

Розмова з силовиками ОДА

Опубліковано Богданом Клімчуком 13 березень 2017 р.

Нагадаємо, раніше СБУ підтвердила затримання 43 учасників блокади Донбасу.