ua en ru

Активісти у Києві загинули через використання зброї правоохоронцями, - Швеція

Активісти у Києві в ході масових заворушень 18-19 лютого 2014 р. загинули через використання зброї правоохоронцями.

Активісти у Києві в ході масових заворушень 18-19 лютого 2014 р. загинули через використання зброї правоохоронцями. Про це заявив на прес-конференції посол Швеції в Україні Стефан Гуллгрен, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я хочу висловити жаль щодо загибелі людей Україні. Швеція і ЄС завжди підтримуватимуть право на мирний протести т. Ми засуджуємо насильство", - заявив посол.

Посол Швеції також сказав, що свою відповідальність за події останніх днів в Україні несе Президент України Віктор Янукович , який міг вчора запобігти насильству, але не використав цей шанс.

Проте посол зауважує, що ще не все загубленим: "Ми закликаємо Президента вести переговори з опозицією".

Гуллгрен зазначив, що вони знають, що активісти мали зброю. "Але ми також маємо достовірні факти, що активісти загинули через використання зброї правоохоронцями", - заявив посол Швеції.

У свою чергу, як заявив заступник начальника головного слідчого управління МВС Олег Татаров, у боротьбі з протестуючими бійці спецпідрозділів не використовували снайперів.

"Я запевняю, що снайпери не використовуються. Стосовно застосування вогнепальної зброї, то я вже наголошував на тому, що МВС забезпечуючи охорону громадського порядку під час акцій, вогнепальну зброю не застосовують", - сказав Татаров.

Нагадаємо, раніше сьогодні в. о. міністра внутрішніх справ Віталій Захарченко допустив, що 13 учасників Євромайдану були вбиті своїми ж однодумцями.