ua en ru

Активісти вимагають покарати нардепа від БПП Андрієвського за підробку документів

Моніторинг "Відкрито" вимагає покарати нардепа від БПП, першого заступника голови комітету з питань будівництва Дмитра Андрієвського, який сфальсифікував офіційні документи комітету. Про це у своєму блозі написав журналіст Олексій Братущак.

Зокрема, "Відкрито" вказує, що 16 вересня Андрієвський провів засідання комітету без кворуму, а сам голосував за себе і трьох відсутніх депутатів.

Як зазначається, комітет вирішив "замести сліди" і під час чергового засідання скасував рішення від 16 вересня.

Також Верховна Рада та комітет вирішили приховати листи, якими відсутні депутати "дозволили" Андріївському голосувати за них. У протоколі засідання від 16 вересня є реєстраційні номери цих листів. Проте, коли "Відкрито" спробував отримати ці листи, комітет відповів: листи із зазначеними номерами відсутні і в комітет не надходили.

Тобто, як підкреслює журналіст, Андрієвський тримав ці листи в руках під час засідання 16 вересня, номери листів вказані в протоколі засідання, але самих листів немає. Моніторинг "Відкрито" розцінює це як ненадання відповіді на запит на інформацію.

У свою чергу ГПУ звернення щодо дій Андрієвського перенаправило в прокуратуру міста Києва.

"По суті прокуратура вирішила "зам'яти справу", - пише Братущак. Він вказує, що в Раду подання про притягнення до кримінальної відповідальності нардепа має бути лише за підписом генпрокурора.

Тепер Моніторинг "Відкрито" направив звернення до голови Верховної Ради Володимира Гройсмана.

Активісти вимагають покарати нардепа від БПП Андрієвського за підробку документів