ua en ru

Активісти зібрали 37 тис. підписів на підтримку статусу "порто-франко" в Одесі

Активісти зібрали 37 тис. підписів на підтримку статусу "порто-франко" в Одесі Фото: Прес-конференція громадського руху "Одеса - за порто-франко"

За минулі два місяці активістами громадського руху "Одеса - за порто-франко" зібрано близько 37 тис. підписів на підтримку встановлення статусу "порто-франко" в Одеському регіоні. Про це на прес-конференції в Києві повідомив лідер руху Олексій Цвєтков.

За його словами, частина підписів вилучена співробітниками СБУ в ході обшуків у активістів руху.

"Завтра підписи будуть передані у Верховну Раду, разом з поправками до Конституції, які пропонують прийняти одеські громадські діячі. Завтра при передачі документів разом зі мною буде безліч моїх соратників з Одеси", -зазначив Цвєтков.

На думку депутата Одеської міськради Григорія Кваснюка в Україні відбувається кризова ситуація з точки зору економіки та державного управління. "Уряд не справляється зі своїми обов'язками. У цьому сенсі Одесі необхідні повноваження", - зазначив він.

Депутат парламенту Італії Джакомо Бецці, присутній на прес-конференції, зазначив, що спираючись на міжнародний досвід, "порто-франко" дозволить активізувати економічний розвиток Одеси.

"Успішний міжнародний досвід таких країн, як Італія або Сінгапур дозволяє сказати, що "порто-франко" зробить життя одеситів більш комфортною. Одеса швидко пережене Сінгапур зі своїм потенціалом", - підкреслив італійський депутат. Свого колегу підтримав і інший італійський депутат Джуриато Луїджі. "В умовах кризи державності Одеса могла б стати острівцем розвитку і благополуччя в Україні. В Одеси і області унікальний потенціал",- сказав Луїджі.