ua en ru

Активісти під будівлею ВГСУ вимагали люстрації корумпованих суддів

Кілька сотень активістів громадської організації "Патріотична ініціатива" організували у понеділок, 26 січня, "коридор ганьби" для суддів Вищого господарського суду України (ВГСУ) на чолі з головою суду Богданом Львовим. Про це повідомив один з учасників акції Валерій Кукреш.

За його слова, люди вийшли під стіни ВГСУ, щоб висловити свій протест проти корупції в судовій системі, яка не зникла після зміни влади і формального очищення суддівського корпусу.

"Ми не маємо наміру терпіти свавілля суддів, які не захищають громадян, а лише набивають свої кишені. Особливо це видно на прикладі системи господарських судів, які оперують величезними сумами хабарів, тим самим підриваючи бізнес, який рухає економіку. А в умовах війни це практично дорівнює роботі в інтересах ворога", - зазначив Кукреш.

Він також додав, що особливо громадських активістів обурила інформація в ЗМІ про затримання голови ВГСУ Богдана Львова під час передачі хабара в розмірі 1 млн дол. "При цьому людина нормально виходить на роботу, оскільки нібито була відпущена через недоторканність. Сьогодні на зустрічі з активістами Львів спростував цю інформацію. Але ми будемо перевіряти, наскільки його аргументи є правдивими", - повідомив активіст.

За його словами, громадські організації мають намір вимагати відставки Львова з посади голови ВГСУ за корупційні дії. У разі, якщо голова суду не піде на виконання цих вимог, активісти перейдуть у безстроковий режим пікетування ВГСУ та інших вищих судів країни з вимогою реальної, а не показовою люстрації служителів Феміди.

Активісти вишикувалися біля входу в будівлю ВГСУ з плакатами, на яких були зображені фотографії суддів ВГСУ за ґратами, а також з написом "Ганьба!" Присутні вигукували гасла "Львова - під арешт!", "Львову - люстрацію!", "Банду геть!".

Нагадаємо, раніше ряд ЗМІ розповсюдили інформацію про те, що голова ВГСУ Богдан Львів і неназваний високопоставлений чиновник були затримані співробітниками головного слідчого управління Генеральної прокуратури та управління Служби безпеки України вранці в суботу, 24 січня, під час передачі хабара в сумі 1 млн дол. готівкою.

Згодом Богдан Львів спростував цю інформацію через прес-службу ВГСУ.

Активісти під будівлею ВГСУ вимагали люстрації корумпованих суддів

Активісти під будівлею ВГСУ вимагали люстрації корумпованих суддів