ua en ru

Активісти передали Насірову свої вимоги щодо відставки Гаврилюка

Громадські активісти зустрілися з представниками Державної фіскальної служби та офіційно передали свої вимоги щодо люстрації на митниці, які висувалися під час мітингу в понеділок. Про це йдеться в резолюції громадської організації "Ресурсний центр ініціатив громади".

Зокрема, в своїй резолюції митні брокери, підприємці та громадські активісти вимагали повідомити їм про результати люстрації на митниці, який термін потрібен для завершення цієї процедури, а також скільки кримінальних проваджень було відкрито за фактами корупції на митниці, і які кадрові рішення по цим фактам прийняті керівництвом митниці.

Окремим питанням в резолюції було переведення одного з керівників митного посту на Одещині Олександра Гаврилюка на підвищення в Херсонську область. Активісти наголошують, що цей посадовець працював ще за часів Януковича, але "якимось чином успішно пройшов процедуру люстрації".

Активісти передали Насірову свої вимоги щодо відставки ГаврилюкаАктивісти передали Насірову свої вимоги щодо відставки Гаврилюка

У середу 16 грудня, під час зустрічі з мітингувальниками, представники ДФС пообіцяли розглянути дані питання.

"Ми зустрілися з представниками ДФС, передали їм свої вимоги і попросили у визначений термін дати чіткі відповіді на наші запитання. Вони пообіцяли все розглянути. Якщо ми не отримаємо цих відповідей, ми знову прийдемо під стіни фіскальної служби і будемо протестувати вже безстроково", - зазначив активіст громадської організації "Ресурсний центр ініціатив громади" Олександр Костенко.

Нагадаємо, в понеділок, 14 грудня відбулася акція протесту за очищення теперішньої влади від прибічників колишнього президента. Під стіни ДФС вийшли громадські активісти, митні брокери, приватні підприємці, а також представники митно-брокерських компаній, які заявляють, що зараз, вже при новій владі, відчувають такі ж утиски, як і за часів президенства Януковича.