ua en ru

Активісти обіцяють Насірову акції протесту, якщо не люструють Гаврилюка

Митні брокери продовжать виходити на акції протесту за очищення митниць від людей часів Віктора Януковича. Про це повідомив активіст громадської організації "Ресурсний центр ініціатив громади" Олександр Костенко.

За словами Костенка, одне з головних завдань протестувальників завадити призначенню начальника митного посту з Іллічівська Олександра Гаврилюка першим заступником Херсонської митниці.

"Ми мітингуватимемо знову і знову. Аж поки Насіров та його команда не зрозуміють, що не можна приводити знову на митницю людей, які працювали на керівних посадах за часів Януковича. Важко зрозуміти, чим керуються в Києві, коли залишають при владі таку людину, як Олександр Гаврилюк. Він до того працював на Одеській митниці, з ним пов'язують усі сумнівні схеми в Іллічівську - і тут Гаврилюка переводять на Херсонщину", - заявив він.

Нагадаємо, наприкінці грудня під стінами ДФС відбулася друга акція протесту за очищення митниці. Під стіни ДФС вийшли громадські активісти, митні брокери, приватні підприємці, а також представники митно-брокерських компаній, які зараз, вже при новій владі відчувають такі ж утиски, як і за часів президенства Януковича. Під час першого мітингу, 14 грудня, громадські активісти вимагали не допустити Олександра Гаврилюка обіймати одну з керівних посад на Херсонській митниці. З даними ЗМІ, 16 грудня, вони зустрілися з представниками Державної фіскальної служби та офіційно передали свої вимоги. Натомість, як повідомлялось, представники ДФС пообіцяли розглянути дані питання. Крім того, вимоги протестувальників були передані на Антикорупційний форум Міхеїла Саакашвілі, який відбувся 23 грудня в Києві.