ua en ru

Активісти і нардепи пікетують "Укрінтеренерго" з вимогою відставки керівництва

Активісти і народні депутати пікетують "Укрінтеренерго" з вимогою відставки в. о. гендиректора Василя Андрієнка. Про це на своїй сторінці в Facebook написав нардеп з фракції Радикальної партії Олега Ляшка Андрій Лозовий.

"Разом з іншими депутатами від Радикальної партії Ігорем Мосійчуком і Дмитром Линьком та громадськістю пішли виганяти ватника, в. о. гендиректора "Укрінтеренерго" Андрієнко, який називає Крим "територією Російської Федерації", працюючи на українському держпідприємстві", - написав Лозовий.

Він зазначив, що на робочому місці Андрієнко не виявилося. "За інформацією з надійного джерела, вчора він літав до Москви чартером з аеропорту "Жуляни". У Київ вже повернувся, але на роботі з'являтися боїться", - написав він.

Активістка Тетяна Близнюк зазначила, що народні депутати і журналісти прорвалися в приміщення "Укрінтеренерго". За її словами, будівля оточена правоохоронцями в шоломах, зі щитами. "Депутати і журналісти пробивалися силою", - написала вона в Facebook.

Зазначимо, лідер "Братства" Дмитро Корчинський у своєму Facebook закликав громадськість прийти в головний офіс "Укрінтеренерго", щоб вимагати арешту глави "Укрінтеренерго" і відставки глави Міненерго.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Арсеній Яценюк звернувся до міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишину з проханням пояснити, чому підконтрольне відомству підприємство "Укрінтеренерго" підписало документ з російською "Інтер РАО", який визнає Крим частиною Росії.

Народний депутат від партії "Свобода" Олег Суходольський заявив, що цим договором повинна зайнятися прокуратура.