ua en ru

Євромайдан: Активісти не збираються покидати будівлю КМДА

Євромайдан: Активісти не збираються покидати будівлю КМДА. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Євромайдан: Активісти не збираються покидати будівлю КМДА. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна (фото, відео).

За рішенням суду активісти Євромайдану повинні покинути будівлю мерії, однак вони повідомляють, що не збираються цього робити.

"Тут все законно. Це опорний пункт, який дає людям можливість зігріватися, скоро будуть морози і якщо не буде такого приміщення, не буде можливості довго протягнути. За всіма законами, народ має право тут перебувати", - сказав активіст руху Эвромайдан, член охорони Юрій.

Також, за словами охорони в разі штурму будівлі і спроб силою вивести людей, у активістів є план евакуації, згідно з яким через запасні виходи в першу чергу будуть виводитися жінки і діти, а ті, хто захоче, зможуть залишитися.

Станом на даний момент, в будівлі мерії спокійно і знаходиться близько 400 осіб. Також за останню ніч серед активістів відбулося кілька великих крадіжок особистих речей, наприклад, у одного з організаторів вкрали раритетний саксофон.

Нагадаємо, що в ніч на 10 грудня, близько 01:00 у приміщенні Київської міської державної адміністрації (КМДА) вимкнули електрику. Оганізатори мітингу зі сцени на Майдані Незалежності (Євромайдан) закликали активістів підтягнутися ближче під будівлю КМДА.

Зауважимо, активісти Евромайдана сьогодні з 6 годин ранку пікетують будинок голови КМДА Олександра Попова. На розі вул. Ахматової та Дніпровської набережної знаходиться близько сотні людей. Основна вимога пікетувальників до голови КМДА - відмовитися від заборони мирних акцій у центрі Києва і від примусового розгону учасників Евромайдана, які знаходяться в адміністративних будівлях.

Євромайдан: Активісти не збираються покидати будівлю КМДА

Євромайдан: Активісти не збираються покидати будівлю КМДА

Зазначимо, почалися з того, що 21 листопада Кабмін призупинив підготовку до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. Також уряд розпорядився відновити активний діалог з Росією та іншими країнами Митного союзу та державами СНД щодо пожвавлення торговельно-економічних зв'язків з метою збереження та зміцнення спільними зусиллями економічного потенціалу. Представники Росії і ЄС звинуватили один одного в шантажі України з цього питання.

Із-за останніх зовнішньополітичних подій країну охопили вуличні акції протесту, почався Євромайдан. У неділю, 24 листопада, у Києві мітингували проти рішення уряду близько 100 тис. осіб.

Кількість мітингувальників у 500 тис. осіб стало рекордним за всю історію України. Ця масова акція відбулася в неділю, 1 грудня, в знак протесту, після того, як "Беркут" розігнав Євромайдан.