ua en ru

Учасники блокади російських фур вимагають заборони торговельну діяльність РФ в Україні до 15 лютого

Учасники блокади російських фур вимагають заборони торговельну діяльність РФ в Україні до 15 лютого Фото (mukachevo.net): активісти блокують рух російських фур на Закарпатті

Рух фур блокують у Закарпатській, Волинській та Львівській областях

Активісти блокують рух російських фур на Закарпатті, вимагаючи офіційно заборони торгову діяльності Російської Федерації в Україні до вечора 15 лютого 2016 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Правого сектора".

Як повідомляється, сьогодні відбулась зустріч організаторського активу блокади російських перевізників із очільниками Закарпатських правоохоронних органів та представниками ОДА.

Учасники блокади російських фур вимагають заборони торговельну діяльність РФ в Україні до 15 лютого

Фото: активісти блокують рух російських фур на Закарпатті

"Керівництву краю було виголошено вимоги: визнання Росії країною-агресором у всіх сферах суспільно-політичного життя України, зокрема шляхом заборони на розміщення бізнесу окупанта на українській землі, перекриття торгівлі з Росією, в'їзд та транзит через Україну вантажного російського транспорту; звернення губернатора до Верховної Ради та Кабміну з вимогою прийняти відповідне рішення", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, активісти вимагають, щоб очільник області сьогодні, 12 лютого, до 18:00 подав заяву з відповідними вимогами до Верховної Ради та Кабміну, які, в свою чергу, до вечора понеділка, 15 лютого, на законодавчому рівні повинні ухвалити рішення щодо заборони торгової діяльності Росії на території України.

"Наразі блокада поширилась і на Волинь та Львівщину, де націоналісти та небайдужі також перекривають дорогу російським вантажам. Протестувальники звернулись із аналогічними вимогами до керівних органів своїх регіонів. До акції долучається народ по всій Україні, в тому числі на сході держави, зокрема на Дніпропетровщині", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, у випадку коли вимоги будуть виконані, активісти зменшать кількість учасників акції. Разом з тим, якщо вимоги будуть проігноровані, активісти мають намір оголосити всеукраїнську блокаду трас.

Учасники блокади російських фур вимагають заборони торговельну діяльність РФ в Україні до 15 лютого

Фото: інфографіка

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Волинській області активісти блокують проїзд російським вантажівкам, які направляються з Білорусі.