ua en ru

На Волині активісти блокують проїзд російським вантажівкам

На Волині активісти блокують проїзд російським вантажівкам Фото: російські фури

Активісти зазначають, що митники допомагають їм у блокуванні

У Волинській області активісти блокують проїзд російським вантажівкам, які направляються з Білорусі, передає "5 канал".

Зазначається, що кількість російських вантажівок значно зросла, оскільки Польща заборонила транзит вантажівок Російської Федерації через свою територію, тому вони їдуть через Україну. З 08:00 години активісти почали блокувати небажаний транспорт на пункті пропуску "Доманове" Ратнівського району Волинської області.

Активісти зазначають, що митники допомагають їм у блокуванні.

"Блокада розпочалася, як і планувалося, сьогодні ранком. Чотири фури було повернуто вже з території Волинської області. Митниця була ще вчора попереджена, що буде блокада. Перед митницею розвертають назад їх, на пропуск білоруський. Зараз почали вертатися автомобілі ті, що Закарпаття не пускає. Ми їх поки що теж просимо чекати. Швидше за все, що будемо всі ці фури просити поміняти на Савченко і інших полонених", - підкреслив організатор блокади Сергій Кушнір.

Зазначається, що на Закарпатті активісти блокують проїзд російських вантажівок. Блокаду почали учора ввечері місцеві активісти, серед яких і ветерани АТО.

При цьому, згідно з даними Національної поліції, черг на прикордонних пунктах в Закарпатській області через акцію блокування російських фур немає, передає "112 Україна".

"Наскільки нам відомо, приблизно з десяток учасників акції знаходяться недалеко від стаціонарного поста № 1 Нижні Ворота. Зупинених автомобілів з номерними знаками РФ немає. Рух автотранспорту здійснюється без обмежень. Черг немає, інший транспорт рухається в звичайному режимі. Акція проходить спокійно", - розповіли в Нацполіціі.

Нагадаємо, за даними Держприкордонслужби, на кордоні з Білоруссю спостерігається скупчення вантажних транспортних засобів, які прямують в Україну.