ua en ru

Актор Жерар Депардьє прописався в Саранську (фото)

Французький актор Жерар Депардьє 23 лютого отримав у свій російський паспорт штамп про прописку. Новоявлений громадянин Росії тепер є жителем Саранська. Сьогодні, в День захисника Вітчизни, в урочистій обстановці у присутності представників міграційної служби і на очах журналістів був поставлений штамп у паспорті актора. 

Французький актор Жерар Депардьє 23 лютого отримав у свій російський паспорт штамп про прописку. Новоявлений громадянин Росії тепер є жителем Саранська.

Читайте також: За податок у 75% на доходи понад 1 млн євро виступають більше третини респондентів, - опитування РБК-Україна

Сьогодні, в День захисника Вітчизни, в урочистій обстановці у присутності представників міграційної служби і на очах журналістів був поставлений штамп у паспорті актора. Дійство відбувалося в Поволзькому центрі культур фінно-угорських народів - Мордовському державному національному театрі.

Квартира, у якій відтепер прописаний Жерар Депардье, знаходиться в центрі столиці Мордовії, на вулиці Демократичній. "Це квартира одного актора, директора Держфільмофонду Росії Миколи Бородачова, тобто він прописав його до себе", - цитує "Ехо Москви" директора центру культур фінно-угорських народів Юрія Мішаніна.

Журналісти помітили, що Депардье встиг уже вивчити декілька слів російською мовою. Як передає РСН, спочатку актор сказав по-французьки, що назва вулиці дуже символічна, а потім вимовив по-російськи "Демократія", "Слава Росії" і "Мордовія", після чого знову продовжив промову французькою. Він додав, що дуже радий знайомству з регіоном 13, адже в Мордовії "багато любові та гумору".

Читайте також: Французька влада може піти на скорочення 75-відсоткового податку на багатство

Напередодні Депардье поділився деякими своїми планами. Зокрема, він заявив, що має намір вивчити російську мову і зробити цикл передач на російському телебаченні.

Нагадаємо, що Депардье отримав російський паспорт 6 січня ц.р. після того, як прийняв рішення відмовитися від французького громадянства у зв'язку з очікуваним підвищенням податків на доходи надбагатих. У той же день актор відвідав Саранськ, де керівництво республіки одразу запропонувало йому прописку і ключі від квартири.

У Мордовії Депардье має паспорт почесного мордовця. На пропозицію, яка раніше надійшла від керівництва республіки, очолити місцеве Міністерство культури, актор відповів відмовою.