ua en ru

Аксьонов називає відключення Криму від електроенергії диверсією з боку влади України

В.о. глави Республіки Крим (РК) - голова Ради міністрів РК Сергій Аксьонов заявив, що відключення електроенергії в ряді регіонів Криму в ніч із 31 серпня на 1 вересня є черговою диверсією з боку українських властей. Про це повідомили у прес-службі уряду РК.

"Це чергова диверсія з боку керівництва України, спрямована на те, щоб зірвати можливість нашим школярам підготуватися до початку навчального року. Я раніше попереджав керівників профільних міністерств і відомств, що подібна ситуація може бути здійснена до 1 або 14 вересня, в той момент, коли потрібна найбільша мобілізація енергоресурсів, - зазначив Аксьонов. - Сьогодні енергопостачання відновлено повністю. Можливо, будуть невеликі перебої у житловому приватному секторі, але сьогодні всі працюють на резервних джерелах живлення".

За словами Аксьонова, якщо українська влада не відновить повне енергозабезпечення Криму сьогодні до 20:00, то республіка перейде на резервні системи забезпечення електрогенерації, які дозволять дати 700 мВт щодоби. "Максимальний пік споживання для Криму - 800-850 мВт. Всі об'єкти будуть працювати стабільно", - зазначив він.

Як повідомлялося, у Криму в ніч на 1 вересня відключалася електроенергія.