ua en ru

Аксьонов хоче спростити процедуру працевлаштування для українців в Криму

Аксьонов хоче спростити процедуру працевлаштування для українців в Криму Фото: Сергій Аксьонов

Аксьонов поскаржився Путіну на серйозний дефіцит кадрів на півострові

"Глава" Криму Сергій Аксьонов пропонує спростити процедуру працевлаштування громадян України на території анексованого півострова. Про це він заявив сьогодні на засіданні Держради, присвяченого розвитку туризму в РФ, передають російські ЗМІ.

"При оформленні патенту для здійснення трудової діяльності громадянами України в Російській Федерації потрібно проходження іспиту на знання російської мови, історії та основ законодавства РФ. Переважна більшість громадян України вивчали в школі російську мову та літературу. Тому прошу розглянути можливість виключення цього пункту для вищевказаних осіб при наявності підтверджуючих документів", - сказав Аксьонов.

За його словами, в Криму спостерігається серйозний дефіцит кадрів - у першу чергу це стосується туристичної галузі.

"У зв'язку з тим, що посилилися вимоги щодо прийняття на роботу іноземних громадян, у Криму утворився досить серйозний вакуум на ринку обслуговуючого персоналу. При цьому згідно з офіційними статистичними даними, рівень середньої заробітної плати в Криму нижче, ніж у більшості регіонів Росії. Тому залучити на роботу росіян є проблемою. А її рішення бізнес бачить у залученні іноземних громадян і насамперед - громадян України, серед яких є велика кількість професіоналів, які потребують працевлаштування", - заявив "глава" Криму.

Нагадаємо, в червні у Криму звільнили "міністра курортів і туризму" Олену Юрченко, визнавши роботу відомства з підготовки до туристичного сезону 2015 р. незадовільною. Черговим "міністром" був призначений Сергій Стрельбицький.