ua en ru

Акімова: Мінекономіки має розробити механізм проведення експерименту з надання адмінпослуг на місцях

Міністерство економіки України має доопрацювати механізм моніторингу надання та скорочення кількості адміністративних послуг, що надаються органами державної влади на місцевому рівні для проведення відповідного експерименту в Києві та Кіровоградській області. Про це на сьогоднішньому брифінгу заявила перший заступник глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Міністерство економіки, яке визначено, як основний моніторинговий орган, який буде займатися унормуванням процедури і списку адміністративних послуг, має надати конкретний механізм моніторингу в реалізації цього завдання на місцевому рівні. На сьогоднішній день з ініціативи губернатора Кіровоградської області та представників мерії міста Києва вирішено провести швидко два пілотних проекти, можете називати їх експериментом... по швидкому перегляду, обліку, інвентаризації та скороченню списку адміністративних послуг, які приймаються місцевими органами влади. Я сподіваюся, що ці приклади допоможуть швидше зрушити з місця процес розгляду адміністративних послуг", - підкреслила Акімова.
Вона також зазначила, що "значна частина адміністративних послуг встановлюється не центральними законами, а нормативними документами органів місцевої влади".
"Це абсолютно незвідана цілина. Тут величезна кількість заплутаної інформації, абсолютно не систематизованої, але саме на місцевому рівні люди стикаються з більшістю адміністративних послуг... Питання їх систематизації, аудиту, інвентаризації та скорочення не може і не повинне бути закінченим на центральному рівні. Основні проблеми лежать внизу на місцях", - підкреслила заступник голови Адміністрації Президента.