ua en ru

АК "Київенерго" просить КМДА передати їм на платній основі електричне майно столиці

Акціонерна компанія "Київенерго" просить столичну владу "на платній основі" передати у власність компанії комунальне технологічне та електричне майно міста. Про це на сьогоднішньому засіданні колегії Київської міської державної адміністрації (КМДА) з питання технічного стану комунальних мереж столиці заявив технічний директор АК "Київенерго" Олександр Зайцев, передає кореспондент РБК-Україна.
"На виконання чинної між АК "Київенерго" і Київською адміністрацією угоди від 2001 р. (прошу) розглянути можливість передати на платній основі у власність АК "Київенерго" за оціночною вартістю в рахунок компенсації компанії поліпшення комунального енергетичного комплексу комунальне електричне та технологічне майно", - заявив О.Зайцев.
За його словами, це дозволить АК "Київенерго" забезпечити відновлення, модернізацію та надійну безпечну експлуатацію електричних мереж столиці, "отримавши нормальне джерело фінансування, тариф, який передбачений Національною комісією регулювання електроенергетики (НКРЕ)".
Нагадаємо, 9 грудня НКРЕ України встановила тарифи для енергопостачальних компаній (міських і обленерго) на транспортування і постачання електроенергії за регульованим тарифом. Нові тарифи набудуть чинності з 1 січня 2011 р.
За словами члена НКРЕ Костянтина Теличка, при розрахунку тарифів були враховані: зростання витрат на придбання пально-мастильних матеріалів на 5%, амортизація 10%, зростання фонду оплати праці на 5,3%. Крім того, тарифи розраховувалися з урахуванням прогнозних показників корисного відпуску електроенергії в 2010 р.